Locatie

Touristische trekpleisters

Het Rembrandtpleinhotel is zeer centraal gelegen aan de groenburgwal, een van de mooiste grachten van Amsterdam, precies in de driehoek tussen het Rembrandtplein, Waterlooplein en de Stopera.

Het rembrandtplein is een plein waar cafe‘s, coffeeshops, barretjes met terrassen, restaurants, bioscopen en de grote discotheken en clubs zijn. Het waterlooplein is beroemd vanwege zijn vlooienmarkt. De Stopera is een muziekteater en stadhuis waar de parkeergarage is.

De groenburgwal is een rustige gracht met uitzicht op de zuiderkerk en de amstel rivier met zijn mooie oude ophaalbruggen.

Verder zijn alle overige belangrijke toeristische bezienswaardigheden op loopafstand te bereiken en anders is er voldoende openbaar vervoer om dat te compenseren, zoals de metro, tram, bus en de canalbus. Voor vervoer naar het RAI congrescentrum , centraal station , en het vliegveld zijn er voldoende mogelijkheden. Taxi service is ook te regelen.

De wallen zijn op vijf minuten loopafstand, de Dam op 10 minuten, het Leidseplein is op 10 minuten, de Bloemenmarkt op 5 minuten, het Anne Frank huis op tien minuten, de grote musea’s zijn op 15 minuten. De winkelstraten zoals de Kalverstraat, Nieuwendijk en de Leidsestraat zijn om de hoek.

Het hotel is zeer trots op zijn unieke locatie .